Shawhill Links Pavillion

Dundrennan

 

Client: Private

Status: Completed 2013

Category: Residential

Date: 2012

 

New Pavilion and link building

 

This new pavilion was initially designed with an ogee slate roof, for which there is a delightful Scottish precedent, but was subsequently revised to incorporate a bell-cote, in which a bell is to be installed for ringing in the new year, and for other celebrations. The pavilion provides a new formal entrance to the house and, with two curved galleries, links the house with a nearby outbuilding.

 

The north elevation presents a plain stone 'garden wall' to either side of the pavilion, behind which are curved galleries and a terrace, open to the south, and with a panoramic view over the Solway Firth. The galleries have a glazed structure of green oak posts and beams, and a traditional slate roof. This ultimately became an increasingly client-led project, with many interesting and quirky details.

Click to begin download
Click to begin download
Click to begin download

- Project download

Architecture | Interior & Furniture Design | Urban Design | Masterplanning

Principal: Luke Moloney BA(Hons), Dip Arch, ARIAS, RIBA